IPL ontharen: definitief verwijderd

Baalt u er ook zo van lichaamshaar keer op keer te verwijderen? Wie kiest voor IPL ontharen is binnen relatief korte tijd van dit hele proces af. Bij IPL ontharen vernietigen we namelijk haarzakjes die nooit meer terugkomen.

De techniek

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Bij IPL ontharen maken we gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Het IPL licht gaat door de huid heen en wordt geabsorbeerd door de melanine in de haarschacht. Deze absorptie verhoogt de temperatuur van het haarzakje en vernietigt op een thermische manier de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei. De kenmerken van het licht (golflengte, pulsduur en voeding) tijdens het IPL ontharen zijn zodanig afgestemd dat zij geen schade aanbrengen aan de rest van omliggende huid.

Voordelen

Het voordeel van IPL ontharen is dat meerdere haren tegelijk behandeld kunnen worden. Hierdoor is IPL ontharen een relatief kort proces en kunnen grote gebieden gemakkelijker behandeld worden. Bovendien wordt de IPL techniek als (relatief) pijnloos ervaren. Mensen die iets gevoeliger zijn, kunnen wel ongemakken ervaren.

Resultaat

Haarzakjes die tijdens IPL ontharen vernietigd zijn, zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is. Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Deze kunnen in een later stadium van het leven actief worden en donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing tenietdoen.

Door het IPL ontharen kan de huid rood worden en kan er eventueel een zwelling rondom het haarzakje heen optreden. Dit kan enkele uren tot in sommige gevallen 1 tot 2 dagen aanhouden.

Consult

Om teleurstelling over de resultaten te voorkomen, adviseren wij een consult vooraf aan het IPL ontharen. De behandelaar bespreekt tijdens dit gratis consult van 20 minuten wat u met uw huid- en haartype kunt verwachten.

HVHV-IPl
There are no products