Heidy HuidVormule werkt samen met zorgverzekeraars waardoor de acne behandelingen door vrijwel alle zorgverzekeraars worden vergoed. Of een vergoeding voor u van toepassing is, kunt u zelf nalezen in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering of navragen bij uw zorgverzekeraar.

Wat is acne?
Acne duidt op allerlei huidaandoeningen die we in de volksmond ook wel puistjes noemen. Er is een diversiteit aan oorzaken maar in ieder geval zijn het doorgaans de talgklieren die ontregeld raken, verstopt raken en soms gaan ontsteken.
Die ontstekingen worden veroorzaakt door de zogenaamde propionibacterium acne. Gaat die ontsteking nog verder, dan wordt pus gevormd en kunnen er abcessen ontstaan. Bij acne zien we vaak ook mee-eters, black heads of white heads.

Hoe ontstaat acne?
Alhoewel veel studieboeken anders suggereren (achterhaald) blijkt nu uit honderden publicaties dat voeding veel te maken heeft met het ontstaan of verergeren van acne. De allergrootste boosdoeners worden gevormd door lactose (melk) , varkensvlees, suikers en geharde en verzadigde vetten.
De combinatie van voeding, samen met hormonale veranderingen gedurende de puberjaren, kunnen het effect van bepaalde hormonen fors versterken waardoor er veel te veel talg wordt geproduceerd. Deze laten de talgklieren verstoppen en bieden zo een voedingsbodem voor bacteriën.
Die bacteriën zijn er overigens altijd, maar als de talgklieren verstopt raken en het immuunsysteem minder goed functioneert (door een overschot aan suikers/koolhydraten) ontstaat er een overwoekering met acne tot gevolg.

Oorzaken acne:
• hormonale veranderingen in de puberteit
• bacteriën (soms in combinatie met schimmels)
• medicatie zoals de pil, spiraaltje en/of andere medicijnen
• stress
• contact met bepaalde stoffen zoals bijv. in cosmetica en make-up
• onbalans in de huid door verkeerd cosmetica gebruik

De Behandeling.
Onze therapie is een samenspel tussen de acne-therapeute en de cliënt. De behandeling begint met een vrijblijvend en gratis consult. Wij kunnen dan nauwkeurig bepalen welke soort, en in welke mate de acne aanwezig is en bepalen dan het behandelingsplan. Wij werken aan de binnenkant, maar ook aan de buitenkant.
Behandelplan bestaat uit 4 stappen:
 1 Een gezondheidstest.
Gekeken wordt naar de vitamine en mineralenspiegel, suikerbelasting,
stressbelasting, aanwezige allergieën.
 2 Een reinigende fase om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.
 3 Acne behandelingen (vaak wordt gestart met 6 behandelingen eens per 2 weken)
 4 Een thuisverzorgingsset: Bestaande uit therapeutische producten die de behandelingen ondersteunen. Deze behandelen de huid op een verantwoorde wijze, zonder deze uit te drogen.

There are no products